dyrenes rettigheter

Heisann!

Jeg vet jeg har lagt ned bloggen, men i og med at dette er noe jeg virkelig brenner for, så har jeg valgt å skrive ett innlegg om det også. Jeg så på statistikken min om jeg fortsatt hadde noen daglige besøkende, og det har jeg. Faktisk opp i femten. Og hver eneste person kan være med og gjøre en forskjell. Jeg syntes det er så viktig at alle bidrar der de kan bidra. Det er det minste våre kjære dyr fortjener. 

Som sikkert alle sammen vet, så finnes det så mangen industrier som tar liv av så ufattelig mangen uskyldige dyr. Hva i alle dager har de gjort oss mennesker, for å fortjene å bli omgjort til myk pels på hetten til noen? Ingenting. Etter jeg begynte å lese Sophie Elise sin blogg, ble mitt syn på pelsindustri endret, men mest fordi jeg faktisk ikke visste hvordan det var. Jeg begynte med en gang å rive ned sirkusplakater når jeg så dem, for det var noe hun inspirerte meg til å gjøre. For hva skjer på sirkus? Jo, uskyldige dyr blir misshandlet for å lage show. Dersom de ikke gjør nøyaktig som direktøren sier, så får de pisken å smake på. Er dette riktig? For at mennesker skal tjene på det? Nei, ikke i det hele tatt. 

HER
finner dere også hjertesakene til Sophie Elise som handler om dyr.  

Det er så mangen måter å misshandle dyr på. Men alt handler om at mennesker skal tjene penger, og det er så utrolig urettferdig. Jeg har vært med og kjempe med Sophie en veldig lang stund nå. Mennesker bruker også dyr som skal leve i det fri, som underholdning i et basseng på akvarier, seaworld osv. Hva har en hval å gjøre i et basseng? Den skal svømme rundt i havet sammen med familien sin. Ikke underholde for at mennesker skal tjene på det. Det blir i mine øyne, og FORHÅPENTLIGVIS deres også, HELT feil. Det samme gjelder selvfølgelig seler, delfiner, krokodiller og alt du finner på et seaworld. Denne industrien er også den vi hører minst om, men som er minst like viktig som pelsindustrien.Så har vi pelsindustrien. Hater at jeg må skrive innlegg som dette, det skulle ikke vært nødvendig. Det er helt jævlig, for å si det mildt, hvordan dyrene blir behandlet. Det er helt forferdelig. Dyrene trenger all den hjelp de kan få. De trenger folk som snakker for seg. Når ble det rettferdig at mennesker skal få tjene penger på bekostning av andres liv? Hvorfor tilltates det? HVORFOR? Jeg får aldri utrykt meg godt nok om hvor forferdelig alt dette er. Når ble det viktigere at du har en fin(stygg) jakke, eller å holde deg varm? Når ble det viktigere enn et liv? 
For å si det sånn, dere fryser ikke i hjel, av å fryse litt. Men.. et dyr dør(på en helt forferdelig måte) for at du ikke skal fryse i det hele tatt? Når ga dette mening? Jeg har så mangen spørsmål til alle dere som støtter denne industrien. Det er så ufattelig utenkt og egoistisk av dere.  

Jeg er nesten helt sikker på at 60% av dere ikke kommer til å se den videoen. Må for all del ikke dra alle under samme kam, for det finnes heldigvis noen individer som faktisk skjønner hvor alvorlig dette er, og takk Gud for det, men dere som ikke skjønner det.. dere tørr ikke se, for dere vil ikke se hva dere støtter. Og den videoen handler bare om følgende det får for dyrene FØR de blir torturert og drept. Her kommer det som skjer etter de er ødelakt i burene:

Fortsatt lyst å bestille en ny parajumper, svea eller canada goose? For hvis du vil det, så er du faen meg hjerteløs. 

Jeg bare sier det - dyrene trenger vår hjelp, og det fort. Vet ikke hvor mangen flere videoer og taler dere trenger for å forstå at dette er helt forferdelig? Og uakseptabelt. 

Her kan dere begynne:

http://www.dyrsrettigheter.no/aktiv/materiell/

Det er HELT gratis, og vær minste ting hjelper. Det er hvertfall bedre å gjøre noe enn å sitte hjemme i sofaen og si "stakkars dyr", for det har ingen effekt. Her er det ikke tanken som teller folkens.

Stopp pelsdyrindustri og seaworlds, stopp tortur av dyr, SLUTT Å BESØK SEAWORLD PÅ SYDENFERIER, SLUTT Å KJØP JAKKER MED EKTE PELS!SPRE ORDET!

vekkreist

Heisann!

I helgen har jeg vært vekkreist. Har vært på en øy utenfor Os som het Ramsholmen eller noe i den duren, sammen med LK gjengen! Jeg elsker de menneskene, det å kunne si "glad i dere" og få "glad i deg også", ah det kan ikke beskrives! Jeg er dønn glad i de menneskene, angrer ikke et sekund på avgjørelsen om å gå LK. Det kommer til å bli mangen utfordringer, men ikke minst gøy og masse å se tilbake på. 

På fredag kom vi dit i 19.00 tiden og da gikk vi/de egentlig i gang med middag ganske så med en gang. Etter det lå vi litt på sofaen og slappet av, og i 22-23 tiden gikk vi ut på terassen og lå å så på stjerner. Vi slukket lysene inni huset og så var det helt mørkt rundt oss. Vi så blandt annet satelitter og stjerneskudd. Helt fantastisk! Vi lå vel der i en time, så etter 20 minutter ble det kaldt, så da tok alle og hentet soveposer og annet som holdt oss varme så bare lå vi å snakket. Utrolig koselig kveld! Vi fikk også et egg ganske med engang vi kom som vi skulle ta vare på gjennom helgen for å føle på ansvaret som en leder. Jeg hadde et navn på egget mitt, går du i LK vet du hva og hvorfor, haha, mer sier jeg ikke! 

Lørdagen var det litt forskjellige samarbeidsoppgaver og den sykeste "leken" der vi skulle balansere en bøtte med vann på bena våre, fra ene siden til den andre. Vi lå altså på bakken med bena i været, og gjett om det var nervepirrende. Datt bøtten, så ble du rett og slett kliss våt. Så hadde vi kos resten av dagen, noen gjorde lekser mens jeg var litt deppet og gikk og sov litt. Så var det opp og hoppe igjen. Jeg skulle lage middag sammen med fire andre, og vi skulle bli bindt sammen med tau for å gjøre det til en utfordring. Etter hvert ble jeg trukket ut av tauet fordi det ikke holdt rundt fire, så jeg fikk ta oppvasken isteden for.... På kvelden var vi ute med en annen konfirmasjonsgruppe som også var der, og vi lekte "gi et lite blink" akkuratt som "gi et lite vink" bare at vi blinket med lommelykten fordi det rett og slett var svart ute.

Så i dag på søndag, våknet vi og spiste, så pakket vi og vasket ut hytten, så lagde vi vaffler og spillte kort og koste oss! Vi var vel på Nesttun sirka rundt 14.50, og jeg kjenner jeg lengter tilbake på turen allerede! Har kost meg så utrolig mye, kan ikke sette ord på det. Jeg var hjemom og dusjet og gjorde meg klar(på 20 min!!!!!), så var det rett i besøk til min fetter som ble 15 år idag! Yey!

Så, hva har dere gjort i helgen? 
Vi snakkes dere! 

Gratulerer med dagen

Ja, min kjære, da er dagen her. Hadde gledet meg til å skrive et gledesfylt innlegg til deg på dagen, men egentlig så vil jeg bare gråte. For du finnes jo ikke lenger, du er ikke med oss lenger. Selvom du lever videre i hjertet mitt, så vil jeg aldri kunne se deg, ta på deg eller klemme deg igjen. I dag ville du blitt hele 8 år. Kan du tro det? 8 år siden vi møttes for første gang. Men også 5 år siden vi så sårt måtte gi deg fra oss. Fem år, gutten min, fem år. Men heldigvis til kjente og gode mennesker, hvor du fikk leve frisk. 

Kjenner spesielt på dager som denne hvor mye jeg egentlig savner deg. Og at jeg ikke har sett deg på 2-3 år? Ja det er flaut. Jeg skulle ha mast mer, jeg skulle dradd med meg pappa. Men det ble liksom aldri en anledning. Jeg angrer sånn for at jeg ikke kjempet hardere for å besøke deg. Jeg hadde på følelsen av at du kom til å.... dø.. før vi rakk å besøke deg. Noe du gjorde. 

Du er lillebroren min du, menneske eller dyr. Du er lillebroren min, og det vil du alltid være. Selvom du ikke bodde med oss den siste tiden, så var og er du min lillebror. Savnet er så stort, jeg vet ikke hvordan jeg skal uttrykke meg. Jeg finner liksom ikke ord. Når jeg leste meldingen midt under en film på skolen om at du hadde forlatt oss, ja da bare rant tårene. 

Biggen, du er elsket og savnet. Håper du har det bedre der du er nå, sammen med farmor og mormor. De tar vel vare på deg, håper jeg! Og husk - ta vare på deg selv. Du er høyt elsket, dypt savnet! 

Gratulerer så utrolig mye med dagen, elskling! ♥
bestevennerJeg møtte min bestevenninne for første gang da jeg flyttet til Mannsverk. Jeg skulle gå siste året i barnehagen før vi begynte i første klasse. Synnøve er helt klart den jenten som tok meg best i mot og vi klikket ganske med en gang. Vi har vært bestevenner i snart 12 år. Tiden har gått så utrolig fort, og vi har opplevd sinnsykt mye, både på godt og vondt. Gjennom syv år på barneskolen kranglet vi ganske mye, mer enn det som er normalt for bestevenninner. Vi var også mye uvenner, men så fort vi kom oss på ungdomsskolen har vi ikke vært uvenner eller noe sånn i det hele tatt. Diskutert har vi jo, det gjør jo alle, men jeg husker en gang på barneskolen, når vi skulle hjem. Jeg kaldte henne for alt det styggeste jeg kom på. "Hore", "ekkling", "stygging", "feiting", "bitch" og alle de ordene. Jeg husker hvor mye jeg angret med en gang jeg sa det, men jeg var for sint til å ta det tilbake. Det har vi heldigvis ikke opplevd på seriøst vis på ungdomsskolen.


Nå etter sommeren skal vi for første gang skilles fra hverandre på 10 år. Vi har gått i samme klasse gjennom hele grunnskolen, men nå er det slutt. Vi har to helt forskjellige personligheter og interesser. Hun skal gå videre å satse på musikken, mens jeg, jeg går videre å satser på noe innen for helse og barn. Hun skal gå på Langhaugen mens jeg skal gå på Nordahl Grieg. Jeg tror det kommer til å bli veldig rart å gå på skole uten Synnøve, vi har alltid vært der for hverandre som erteris, og jeg er så vandt med å ha henne rundt meg. Må si jeg gruer meg ekstra siden jeg ikke skal gå på samme  skole som henne. 

Meg og Synnøve har som sakt gått igjennom mye. Vennskapet har blitt sotte på prøve flere ganger, men vi holder fortsatt sammen. Jeg setter stor pris på at jeg har henne, og jeg mener det er "ment to be" at vennskapet vårt skal vare siden vi har to så utrolig forskjellige personligheter, interesser, tanker og tempo, men allikevel er vi fortsatt bestevenner. 

Vi har ledd så mye sammen, jeg lurer på hvordan livet mitt uten Synnøve hadde vært. Hun er den absolutt eneste jeg sier alt til, fordi at uansett hvordan hun reagerer, så blir jeg verken flau eller sint. Det er bare sånn vi er. Forskjellige personligheter, forskjellige reaksjoner. Men allikevel er hun fortsatt bestevennen min, og jeg kan gjøre hva som helst foran henne. 

Tusen takk, Synnøve. Jeg vet du ikke leser blogger, men uansett - du betyr så utrolig mye for meg, setter uendelig stor pris på at det er du og meg! Suss.

 

SAAAVN  

Aww, loveyou jm

 

Robin Stjernberg

Heisann!

Er det noen av dere som virkelig har fått opp øynene for Robin Stjernberg? Gutten har en helt syk magisk stemme og sangtekstene hannes har så mye mening i seg. Han deltok i eurovision song contest for Sverige, og herregud med en gang jeg hørte han ble jeg helt forelsket i stemmen! Jeg søkte han derfor opp på spotify, og noen av sangene hannes har klistret seg på hjernen min, og de er helt nydelige. 

Jeg elsker virkelig Robin, han har tekster som beskriver mitt liv nå faktisk, og det at han bare er så fantastisk! Jeg elsker han og det kommer jeg alltid til å gjøre. Takker Gud for at han skaper mennesker med en slik sjel! 

Lenge leve Robin Stjernberg ♥

You (Live ESC)

Scars 

On my mind

Beautiful

PIECES ♥

Denne ↑ har jeg nylig begynt å høre på, å herregud den er sååå fin!! Elsker den virkelig!

Hva syntes dere om Robin?

så var det over

Heisann.

Da var det sommerferie for min del, noe jeg ikke klarer å glede meg over. Nå er klassen splittet. Jeg er ferdig på ungdomsskolen. Det er jo ganske rart også, aldri skulle se de menneskene slik jeg pleier hver dag. Det var en fin vitnemålsseremoni. Lærerene hadde laget sang til oss og det ble holdt taler om at nå skal vi videre i livet. Jeg har hatt tre fantastiske år som jeg aldri i livet kommer til å glemme, jeg har opplevd så mye rart. Både krangler og vennskap. Husker den gangen i niende da jeg kastet en stol etter en i klassen. Det er noe jeg aldri glemmer. Jeg var en jævel i niende og det vet jeg, men jeg fikk allikevel klemmer i dag. 

Det var rart å gå ut av skolebygningen for siste gang. Nå skal jeg videre i livet, nå skal jeg ta egne valg. Det er så rart at det er tre år siden jeg satte mine føtter på Gimle Skole for første gang. Spent og nervøs. Fikk tildelt lærer og tenkte egentlig bare "hva faen". Men det viste seg at den læreren vi fikk, han var den beste. Han har fulgt oss gjennom tre år, og han syntes faktisk det var trist å holde sin siste tale for oss. 

Nå er jeg splittet fra fine mennesker som jeg kommer til å savne masse, selvom det ikke er alle jeg har snakket like mye med. Noen tårer falt når jeg gikk rundt å klemte på disse skjønningene. Nå er det hele over. Jeg er ferdig med 10 år grunnskole. Det er sommer. Og jeg er ikke glad for det. 


Ha en fin sommer, dere.

100 bilder som beskriver vennskapet vårthvil i fred, elskede gullgutt

Hei sann dere!

Nå har jeg vært vekke fra bloggen på grunn av at jeg var lei av å skrive og egentlig bare trengte en pause. I dag har vært både en bra og dårlig dag. Jeg fikk nemlig verdens verste beskjed, og beskjeden jeg har fryktet å få i noen måneder. Vår kjære Biggen har gått bort! Jeg begynte å gråte umiddelbart når jeg leste meldingen, men heldigvis så vi på film, så ingen lå merke til det siden jeg satt helt bak. Det var helt jævlig å få den beskjeden. Jeg var så redd for at jeg ikke fikk sett han igjen før han døde, noe som da altså stemte. 

Så kjære Biggen, min elskede fantastiske lillebror. Du betyr så mye for meg. Jeg har savnet deg siden dagen vi måtte gi deg fra oss, men heldigvis til kjente mennesker. Jeg elsker og savner deg fortsatt, men vet nå at du er på en bedre plass! Jeg håper du hadde en fint liv her nede med oss. Høyt elsket, dypt savnet. Storesøster elsker deg ♥


Du er og var verdens aller beste! Jeg skal aldri glemme deg. Du er stuck i meg. Kan ikke tro at du ikke er med oss lenger! Love you. Hvil i fred♥

Dagfinn, du e rå

Hallo.

I går var jeg jo på Dagfinn Lyngbø. Fysøren som jeg lo. Det tok liksom aldri slutt. Men det var faktisk en gang tårene rant. Det var når han sang til sin avdøde far. Jeg klarte ikke å holde meg. Jeg begynte å tenke på alle som jeg har mistet og jeg er så redd for å miste fler. Han fikk meg til å tenke over livet og sette pris på alle rundt meg. Men rett etter den sangen var det tilbake til å le igjen. Han er faktisk helt gal i hodet. Anbefaler alle å se "Stereo" om det kommer til din by! ♥

Det var selvfølgelig foto-og opptaksforbud :( 

Men tok outfit bilder før jeg dro. 


Bukse Cubus // Belte Bikbok // Topp Cubus (gammel)Kvelden med jentene

Hallo.

Da blogger jeg og blir ferdig med det. 
Det første vi gjorde når de kom var å spise, så lekte vi nspe, (nsp), så lekte vi mørkegjømsel og koste oss. Vi så også på film. "My sisters keeper", en utrolig trist film. Tårene rant hos både meg, Ingrid og Maria. Tror også de rant litt hos Lise, men ikke hos Synnøve. Haha. 
frokost etter en god natts søvn!

Vi blogges.

gran canaria 2012

Da var ferien med Synnøve over. Har fortsatt en tur til Kreta igjen. 

Denne ferien har hatt alt. Tårer, latter, diskusjoner, løping, sjokk, leking, hopping og dykking. Turen har gjort kofferten enda tungere med bare minner. Når jeg skriver dette, smågråter jeg fordi det er over, og fordi det var veldig trist og ta farvel med Tonje og Nora. Den første uken var Synnøve og jeg alene, men klarte oss fint. Vi samlet minner. Hver morgen- etter middag og kveld spillte vi på nintendoen vår mens vi ventet på hverandre og mamma. Vi har badet såå mye. Når Tonje og de kom, ble alt bare mye bedre. Badingen ble morsommere og vi lo godt. Det var deilig og se Tonje igjen etter så lenge. Vi fikk en ny venn/bestevenn, nemlig Nora. 

 Første kvelden var det sånn jæla music quiz. Vi deltok bare for å delta liksom, og kalte oss for BIEBER. Synnøve sa hele tiden hvor flaut det hadde vært om vi vant og faktisk måtte opp på den scenen. Jeg beroliget henne med at vi aldri kommer til å vinne uansett. De satte på musikk mens de rettet svarene. De skulle lese opp de 3 som hadde flest riktig og de måtte komme opp på scenen. Mamma hører så vidt at han roper på BIEBER. Hun vrikker seg fort til. "BIEBER, JENTER - Dere må gå opp. " Det eneste som surret rundt i hodet på meg akkuratt når jeg gikk mot scenen var "faenfaenfaenfaen hva skjer nå, faenfaenfaen vi skulle aldri deltatt, faen i helvette asså". "Give me 5" sier han i det vi møter han på scenen. Jeg stiller meg mens jeg holder hendene krysset om hverandre om at vi ikke må synge eller noe sånn. Han sier at vi skal samle så mangen klær så mulig fra de andre rundt om der. Plutselig sier han. ONÅ DOES TRES - og jeg bare: Synnøve løøøp. Ingen av oss turde jo og gjøre det, men Synnøve klarte og samle to klesplagg fordi to stykker syntes synd på henne fordi vi begge var sjenert, så de bare: HEER. Også kom vi på tredje plass. Århereman, det er noe av det kleineste jeg har gjort i hele mitt fordømte liv!!! Gikk aldri med den kjolen jeg hadde på meg da igjen.

Vi har vært på stranden vær dag, utenom 1 dag på bassenget. Første kvelden i leiligheten ble vi godt tatt i mot av kanskje 10 kakkelakker. Det er var ekkelt. Men nå er jeg så vandt med dem.
Tenk at alt dette er over? Det er utrolig dumt. Hadde ikke gjort noe å være en uke til liksom. Bare for at mamma og de skulle bli kjent med foreldrene til Nora, slik at de kunne sendt Nora til meg og omvendt. Vi har besøkt hverandres hoteller om kveldene og på dagene. På vår nestsiste kveld lekte vi sykolog. Morsomste. Vi har feiret spania i semifinalen og finalen på Monaco. Jeg traff verdens beste kelner - Alex, igjen og jeg fikk faktisk spania trøyen hannes. 

Jeg har hatt det så fint - at plutselig var alt ferdig.  

Har satt sammen en video med alle bildene. Håper dere liker den :-)

 

Smågråter litt altså. 
Kommer til å savne alt med denne ferien. Du forstår ikke hvor gøy du har det før du kommer hjem og går igjennom bildene, og tenker over at det faktisk er en stund til du ser de viktigste personene rundt deg igjen!! 

konfirmasjon

Hei alle sammen.

Da er jeg konfirmert og mettet med kake. Eller i skrivende øyeblikk spiser jeg rester fra marsipankaken. Den var kjempegod, og mettet på kake blir man vel aaldri. Jeg fikk en del penger, og Justin Bieber body lotien. Er kjempe fornøyd med dagen, den var herlig. Og folkens - jeg HOLDT TALE!!! :O Jeg trodde at jeg skulle trekke meg, men det skjedde da ikke. Har veldig masse bilder fra i går, men kan ikke legge ut så maangen. Men blir noen. Men det gjelder det med å legge ut bilder av de som ikke vil på nettet. Og må ta hensyn!

I morgen skal jeg få ut en anbefaling tror jeg! Vi snakkes until then!

DA er jeg konfirmant

Hei alle sammen!

Nå er jeg konfirmant. Om tjue minutter skal vi dra til kirken! Gruer meg skikkelig nå altså, hah.Kjolen henger bak meg ser dere:)

 

SYNNØVE SKAL PÅ ONE DIRECTION I FEBRUAR. HUN SKAL SE LOUIS TOMLINSON. OMG

 

seees ♥♥Her kan du skrive litt om deg selv og hva bloggen din er basert på

+ Legg meg til som venn


Kontakt/sponsorer:
  • e-mailen din her

    Design laget av Julie Viktoria
  • hits